<iframe src="//www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-M3N3QK7&l=dataLayer" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe>

česnek

Česnek není jen onen známý česnek kuchyňský, který známe z česnečky nebo jako ochucovadlo do jiné polévky. Bílé květy česneku kuchyňského vypadají skvěle i ve váze.

Jemné bílé hvězdičky květů česneku medvědího potěší na jaře v lese kdejaké oko, ale i vybrané jazýčky kuchařů. Jedlé jsou listy, stejně tak i jeho květy. Skvělý zážitek slibuje jeho použití v másle. Na jaře si ho s chutí okusují i medvědi, kteří si ho dávají po zimním spánku pro nastartování svého metabolismu.

Buďte taky jako medvědi, povzbuďte svůj metabolismus, pročistěte si na jaře krev, nebo si dejte česnek medvědí při střevních kolikách nebo na posílení střevní mikroflóry. Zde je zaručený recept:

  • 1 plná hrst čerstvých nadrobno nakrájených listů česneku medvědího,
  • 45% vinný líh.

2 - 6 týdnů nechte uzavřené na slunném místě. Přeceďte, dejte do tmavé láhve a další 3 - 4  týdny konzumujte 10 - 20 kapek zředěné vodou. Postačí 1x denně, ideálně 3x denně.

Na jaře budete nadšení z česneku obrovského, nebo spíše z jeho velkého kulovitého květu, který bude vyčnívat nad kdejakou jinou rostoucí jarní květinou. Fialový až růžový květ česneku obrovského bývá až 10 - 20 cm veliký a můžete si být jistí, že se vás budou lidé vyptávat, co to máte na záhonku za krásnou výraznou rostlinu. Dejte jim přičichnout k poraněnému listu, hned budou vědět.