Broskvový džem se skořicí a rumem

Broskvový džem se skořicí a rumem

Z broskví vznikají vynikající marmelády a džemy v barvě zlata, která se dá umocnit přidáním koření či bylinek. Zkuste přidat skořici a rum a uvidíte, že díky nim broskvový džem získá trochu aromatičtější chuť. Nejlepší broskvový džem je z domácích broskví, co si budeme povídat. Pokud v létě celou úrodu doma nesníte zasyrova, tak si z nich udělejte tenhle výtečný džem, abyste si jich mohli užívat po celý rok.

Broskvový džem se skořicí a rumem je vynikající jak na pečivu, tak třeba na palačinkách. V receptu na tento broskvový džem se skořicí a rumem je popsán postup s použitím osvědčeného želírovacího přípravku Gelfix 2:1 a tím pádem na 1 kg broskví použijeme 500 g cukru. Nutno podotknout, že postup a množství cukru hodně závisí na typu želírovacího přípravku, který použijete. Přestože je v receptu Gelfix 2:1, můžete použít i jiný želírovací přípravek, ale pak postupujte podle návodu na obalu daného přípravku.

 

Broskvový džem se skořicí a džemem

Počet sklenic: 4 sklenice

Doba přípravy: 45 minut

Suroviny

  • 1 kg broskví
  • 1 balíček Gelfix 2:1
  • 500 g cukr krupice/krystal
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky skořice
  • 4 lžíce rumu

Postup

Broskve dáme do velkého hrnce a přelijeme je vařící vodou a necháme je v ní stát asi na 30 sekund. Poté slijeme teplou vodu, broskve propláchneme studenou vodou a sloupneme z nich slupku. Dále je vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Gelfix smícháme se dvěmi lžícemi cukru. Troubu předehřejeme na 60°C, kde nahřejeme sklenice. Nakrájené broskve dáme do hrnce, přidáme skořici a citronovou šťávu.

Přivedeme k varu a vaříme 5- 10 minut, až ovoce pustí šťávu. Pak odstavíme a přidáme Gelfix smíchaný se 2 lžícemi cukru. Přivedeme opět k varu, vaříme 1 minutu, poté přisypeme zbylý cukr. Vaříme 5-10 minut. Stáhneme z plotny a necháme mírně vychladnout, poté přidáme rum a dobře promícháme. Ihned plníme do suchých nahřátých sklenic, zavíčkujeme a otočíme je tak na 10 minut dnem vzhůru.

Za skvělý recept děkujeme 1001 Voyages Gourmands

Mohli byste potřebovat: