Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Tahle krémová mrkvová polévka je vlastně takový mrkvový krém vylepšený chutným tvarohovým sýrem Gervais a v zimě vás zahřeje nejen teplem, ale i zářící nádhernou žluto-oranžovou barvou.

mrkvová polévka

Na 4 porce mrkvové polévky potřebujete:

  • 1 cibuli
  • 10g másla
  • 700g mrkve nakrájené na kolečka
  • 1l zeleninového bujónu
  • 1 balení (80g) tvarohového sýra Gervais Délicatesse s příchutí česnek/bylinky
  • sůl
  • pepř
  • pažitku na ozdobu

Mrkvová polévka chutná dokonale jen s domácím vývarem.

Ve velkém hrnci rozehřejme máslo a osmahneme na něm cibulku po dobu 5 minut. Přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a zalijeme ji vývarem, jemně dochutíme solí a vaříme 20 minut. Poté přidáme 3 lžíce Gervais a vše v hrnci rozmixujeme. Nalijeme do misek a každou mrkvovou polévku ozdobíme zbylým Gervais a posypeme pažitkou.

A jakým hlavním jídlem pokračovat? Vyzkoušejte vepřovou panenku se švestkovou omáčkou!

Za skvělý recept děkujeme 1001 Voyages Gourmands