Víte, že nejdražší zahradnictví je v průměru o 64 % dražší?

Pěstování rozmarýnu

Pěstování rozmarýnu není zrovna snadné, neboť se jedná o subtropickou rostlinu, která má k našim podmínkám daleko. Při dodržení správného postupu by však měl zvládnout pěstování rozmarýnu i méně zručný zahrádkář. Pro Středomoří je typický zejména prosluněný skalnatý terén s minimem zahradního substrátu i živin. Rovněž nesmíme zapomínat na nedostatek vláhy v této oblasti, takže rozmarýn během pěstování určitě nikdy nepřelévejte a v případě vydatných dešťů jej raději dočasně schovejte pod přístřešek.

Pěstování rozmarýnu není věda

Půdní podmínky můžete dobře simulovat v květináči, na jehož dno umístíte vrstvu keramzitu, který zasypete substrátem na bylinky smíchaným s lávovou drtí. Vůbec se nebojte vysokého obsahu lávové drti. Rozmarýn má raději kamenitou půdu. Nízký obsah živin jej sice nezničí, ale určitě mu uděláte dobře, když se v květnu rozhodnete pro optimální dávku hnojiva na bylinky. Určitě však nepoužívejte hnojivo častěji než jednou do roka.

Vždy mějte na paměti, odkud rostlina pochází.

Během zimy potřebuje rostlina teplotu mírně nad bodem mrazu, aby nezmrzla. Pro snadnější manipulaci sázejte tento polokeř do květináče. Věděli jste, že nyní již víte o pěstování rozmarýnu mnohem víc než většina pěstitelů?

Rozmarýn se často pěstuje také v truhlíku.

Affiliate program

Vytvořil Shoptet & Shoptak.cz