Ořešák královský vytváří koncem září opravdu velké ořechy. Jsou plné kvalitního tuku s vysokým obsahem energie a hlavně umožňují vstřebání vitaminů A, D, E i K. Obsahují i potřebný molybden, který je součástí trávicích enzymů. Každý den bychom měli sníst 2 polévkové lžíce ořechů a vzhledem k ceně v supermarketech dokáže ořešák královský ušetřit hodně peněz.

Výhody ořešáku královského

  • Ořechy tak snadno neplesniví
  • Drahé plody se vyplatí nekupovat
  • Zrají již koncem září

Při výsadbě si dejte pozor, aby byla hladiny podzemní vody minimálně 2 metry pod zemí, protože kořeny ořešáku královského bývají hodně hluboké. Strom tedy není vhodné sázet ani do míst s nízkou vrstvou ornice. Myslete také na fakt, že tento ořech dává velkou úrodu jen v nadmořské výšce do 500 metrů a nesnáší suchá a větrná prostranství. Do košíku pak vložte alespoň 2 rostliny, protože květy nejsou samosprašné.

Vypěstujte si základní surovinu pro cukrem posypaný štrúdl i vanilkové rohlíčky!