Léčivé účinky borůvky
Borůvky obsahují kvalitní vitamin C a E a vlákninu. Mezi léčivé účinky borůvek tak lze zařadit schopnost posilovat imunitu, regenerovat zrakový purpur a zbavovat tělo toxinů. Vzhledem k faktu, že se vždy opíráme o studie kvalifikovaných vědců, můžeme vás seznámit s informacemi, které na českém internetu jen tak nenaleznete. Pojďme se na ně podívat.
Věděli jste, že kvalita substrátu pro kanadské borůvky a termín sklizně prokazatelně ovlivňuje hladinu cenných fytonutrientů v plodech?
Borůvky a zdraví
Léčivé účinky borůvky je možné znásobit, pokud si společně s kanadskou borůvkou dáte třeba třešně, některý z citrusů, korunní lístky (barevné části květu kolem pestíku a tyčinek) afrikánu bohaté na lutein nebo porci tuňáka obsahující kyselinu dokosahexaenovou. Fanoušci steaků tedy zcela jistě nepohrdnou například šťavnatým steakem z tuňáka následovaným desertem v podobě čerstvých borůvek. Borůvkový koláč není úplně nejvhodnější, protože pečením borůvky ztratí část vitaminů.
Nezapomínejte, jak klíčová je v gastronomii čerstvost, protože jen čerstvé potraviny obsahují vitaminy a další prospěšné látky. Optimální je tak čerstvě sklizené ovoce z vlastní zahrady, které do 2 hodin spotřebujete.
Vše potřebné pro pěstitele hledejte v kategorii borůvky.
*údaje pochází z dlouholetých studií amerických vědců globálně nejvýznamnější firmy v oblasti doplňků stravy, která své produkty vyrábí pouze z produktů pěstovaných na svých organických farmách